mandag den 18. juli 2011

Klar til start

Hej Alle

Vi er endelig ved at komme på plads i vores nye hjem :)
Vi flyttede ind i søndags, hvilket var en skøn fornemmelse efter et par hektiske dage, hvor vi ledte efter værelser og blev brændt af et par gange.

Adressen er:
22 Dornoch Terrace
Queensland 4101

Det er et rigtig dejligt værelse med lakeret trægulv, pejs og højt til loftet. Huset et en typisk "Queenslander" - et træhus bygget på pæle (dog med beboet etage nedenunder) og med veranda foran og altan bagved. Det er stereotypen på et hus i Queensland, og området vi bor i (West End) er fyldt med dem. Vi må lige rundt og tage billeder og lægge op.

Lige et par billeder af værelset:


Stort og rummeligt + pejs :o


Vinduet vender mod nord og giver rigtig meget lys


Vi har lejet værelset gennem et real estate firma, der primært udlejer til unge og studerende. Det virker som om kontrakten og det formelle er i orden, og det er rart. Bl.a. er der en række husregler, såsom at der ikke må ryges indenfor. Vi betaler $ 250 om ugen, så det er omkring toppen af hvad vi havde tænkt os, men som sagt er det vildt godt, og vi har jo også fået et par legater. Vi lægger nogle flere billeder af huset op senere.

Der er syv værelser i huset, hvoraf det ene pt står tomt. Der bor tre australiere og to amerikanere (alle kvinder). Nogle arbejder og andre studerer (medicin). De virker rigtig søde, og vi skal nok finde os godt til rette her. Det er skønt at her også bor australiere. Ofte hænger udvekslingsstuderende mest ud med hinanden og lærer dermed ikke så mange lokale at kende, så vi er lidt heldige. Desuden er det godt for vores engelsk at tale med australiere og amerikanere, så vi kan slippe lidt af den danske accent :)


Huset ligger på en let forhøjet grund og fra første sal har vi en rar udsigt

Faktisk kan vi se skyskraberne i CBD (midtbyen) fra vores vindue og altanen hen over hustagene på de mange typiske Queenslander-huse. Det er en ret fed kontrast.

Vi håber I har det godt i Danmark, og vil meget gerne høre nyt fra jer også :)

Kærlig hilsen
Maja og Esben

3 kommentarer:

  1. Nice! Tillykke med det dejlige værelse. Det er så rart at læse og se jeres oplevelser. Glæder mig til det næste ;-)Kram herfra!

    SvarSlet
  2. Det ser rigtig godt ud, og godt I fandt noget inden start på Uni. Glæder mig til at høre mere. KH MOR

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud! Tænker lige på, at du skrev at huset ligger på en let forhøjet grund, at der vist var visse problemer med højtstående "grundvand" sidste år i Brisbane. Men ellers mangler der jo bare et bjørneskindstæppe til pejsen.Tillykke med aftalen. kh far/Flemming

    SvarSlet