onsdag den 11. januar 2012

Cu Chi Tunnels med mere

Hej alle

Vi tog en dagstur fra Saigon to Cu Chi Tunnels - et underjordisk netværk af gange i tre etager (3, 6 og 12 meter nede) som blev brugt af lokale guerilla soldater og Viet Cong i kampen mod amerikanerne under Vietnamkrigen. Tunnelerne har en samlet længde på over 250 km og var forsynet med diverse ventilationsskakte, køkkener, fælder og skjulte lemme (både ude og inde).

En hidtil skjult lem blev åbnet og Esbens
skjulested var afsløret

Viet Cong lavede mange fælder i junglen.
Denne var lige præcis stor nok til at man ville mellem rullerne,
men stadig smal nok til at man ville blive "mørnet"
(Deraf kælenavnet "tenderiser").
Typisk ville VC ligge på lur og afvente at der kom assistance til den forulykkede...


Vi blev jo snydt for nytårskrudt... (=

Maja i Viet Cong tunnel
Om eftermiddagen tog vi til krigsmuseet (tidligere kendt under navnet "Museum of Chinese and American War Crimes") i Sai Gon. Det var en meget malerisk og stærk skildring, men måske lidt ensidig.


Maja foran gods, der blev efterladt

Maja beundrer en amerikansk kampvogn

40 tons bulldozer! Amerikanerne havde omkring 1400 af disse
til at blotlægge terrænet.

Taget af en amerikansk journalist udmiddelbart efter et napalmangreb. Link

Alt i alt en rigtig spændende dag. Et par dage efter tog vi flyvebåd til Vung Tau - en badeby der desværre var lidt for turistet for os; store hoteller og alt for brede veje, dog ikke rigtigt nogle turister, hvilket fik det til at føles lidt som en spøgelsesby. Det var også et irritationsmoment at der var ca. fire taxaer pr. turist på alle tider af døgnet (meget "imødekommende"). Vi tænkte hurtigt og ned-turistede os ved at leje en Honda Dream 4 gears og hamrede til Long Hai, en lille søvning fiskerby med god strand. Desuden besteg vi verdens højeste Jesusstatue (angiveligt seks meter højere end den i Brasilien, der kan man bare se). Flot udsigt over South China Sea. Derefter tog vi tilbage til Sai Gon og videre til Can Tho og bryllup. Mere om det senere.

Kærlig hilsen,

Esben og Maja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar