mandag den 9. januar 2012

Bus, Hue, Sai Gon og nytårsaften

Hej alle

Der er sket meget siden sidst. Vi er nu i Can Tho, og de sidste to dage har vi været til bryllup. En helt uforglemmelig oplevelse som vi skriver mere om i en senere post.
Først for I lige en kort beskrivelse af hvordan vi rejste fra Hanoi til Can Tho. Vi havde besluttet os for at købe en 'open bus ticket' fra Hanoi til Saigon, hvor vi kunne stoppe i fire byer på vejen sydpå. Den første by var Hue. Busturen derned var lidt af en oplevelse - turen burde have taget 12 timer men tog omkring 16 pga. et dækskifte midt om natten og diverse folk der blev samlet og og sat af. Vi fik desværre ikke set så meget af Hue fordi det regnede uafbrudt i de ca. 30 timer vi tilbragte der. Desuden var Majas rygsæk og indhold blevet vådt og beskidt af at ligge under en scooter i bagagerummet af bussen (!). Disse omstændigheder kombineret med en meget regnfuld vejrudsigt for hele det centrale Vietnam fik os til at træffe en hurtig beslutning om at flyve til Saigon.



Natbussen - "der er altid plads til en mere"

Regn og propagandapklakat i Hue
Vi kom frem til Saigon d. 31. december om eftermiddagen og fandt hurtigt en park hvor der var lagt op til nytårsfest - madboder fra hele verden, musik og øl.


Esben nyder det dejlige vejr og en kold øl :)
Traditionel Vietnamesisk musik

Hæftig trafik. Hvis du løber kommer du på hospitalet, men hvis du går roligt fletter folk udenom dig og du kommer sikkert over.
Water Puppet Theatre - blev opfundet pga. en oversvømmelse. Vi så ca. 30 sekunder og det var nok til os

Nytårsmiddag: hot pot med rejer, blæksprutte, muslinger, oksekød og svampe :)

Resten af nytårsaften tilbragte vi i parken, hvor der var count down, men ingen fyrværkeri!? Senere gik vi på Bia Hoi (bar på gaden med små plasticstole og billige lokale øl og meget stærke drinks). Vi faldt i snak med nogle finner, en newzealænder og en tysker og blev hængede til den lyse morgen.
De følgende dage gik vi rundt og udforskede Saigon.

Ho Chi Minh Statue - alle byer med respekt for sig selv har mindst én.
En kontrastfyldt by

Esben læser propagamdaplakater
Eftermiddag ved Sai Gon River
Irish Coffee ved Sai Gon River
(Ja. Det er isterninger!?)
Den lyshårede kæmpe køber Bahn Bao - dampet bolle af sød dej med krydret fars indeni (overraskende lækkert)
Vi forsøger at lave lidt flere opdateringer de følgende dage når nettet tillader det. Den sidste uge af vores rejse regner vi med at tilbringe i Mekong Deltaet, måske med en bådtur eller to. Vi glæder os til at se jer alle i Danmark :)
 
Kærlig hilsen
Esben og Maja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar